Om oss

Om Nordiskt Lakritskök.

Nordiskt Lakritskök grundades 2019 och är ett svenskt varumärke med fokus på kvalitativa lakritsprodukter. Våra smaker är utvecklade med inspiration från nordiska skogar, ängar och hav. En hyllning till naturen i norr och dess magiska flora. Produkterna är framtagna med stor omsorg tillsammans med några av landets främsta lakritsexperter. Nordiskt Lakritskök hittar du hos butikskedjan Lakritsroten samt hos utvalda återförsäljare.

Lakrits av Premiumkvalitet.

Det finns olika sätt att säkerställa om en lakritsprodukt är av premiumkvalitet. Hur stor andel äkta lakrits som är tillsatt i en produkt är alltid en bra vägvisare. Ett annat tips är att granska innehållsförteckningen, färre ingredienser och tillsatser tyder ofta på högre kvalitet. Vår lakrits innehåller såpass mycket äkta lakrits att inga färgämnen eller aromer behövs för att framhäva den klassiskt svarta och smakrika lakritsen.

Traditionella Nordiska Smaker.

Vår nordiska natur har tack vare ett kallare och hårdare klimat bidragit till att skapa fantastiska smaker. Inte sällan är det den höga syran och de djupa smakerna som tydligt förknippas med de bär, frukter och andra smaker som vi hittar i vår nära omgivning. Allt från intensiva blåbär till solmogna skogshallon. En annan smak som funnits i de svenska hemmen sedan mitten på 1900-talet är viol. Den aromatiska doften och säregna smaken från luktviol har på senare tid kommit att bli en minst sagt vinnande kombination tillsammans med lakrits.